Algemene informatie over onze vereniging

Ontstaan

Watersportvereniging de Put is gelegen aan het Haringvliet, tegenover het eiland Tiengemeten. De vereniging is in 1978 begonnen in een (letterlijke) kleiput die na de watersnoodramp in 1953 voor de versteviging van dijken is uitgegraven en is in de loop van de decennia uitgegroeid tot een prachtige locatie en uitvalsbasis voor de beoefening van de watersport.

100% door vrijwilligers

De vereniging wordt geheel door vrijwilligers gerund. Er is een algemeen bestuur en er zijn vier commissies: een havencommissie, een evenementencommissie, een wedstrijdcommissie en een communicatiecommissie.

Als leden zijn we samen verantwoordelijke voor de organisatie van en deelname aan de evenementen. Buiten het zeilseizoen doen we samen het onderhoud aan de haven.

Evenementen

Elk jaar organiseren we een aantal zeilwedstrijden op zaterdagen. Op de aansluitende zondagen wordt er jeugdzeilen georganiseerd.

Na elke evenement wordt er in het Puthuis nagepraat, en worden uitslagen bekend gemaakt. Dat alles onder het genot vanĀ een hapje en een drankje

Geschiedenis

Voor wie nog wat meer wil weten over de achtergrond van onze vereniging: klikĀ hier

Passanten

Passanten zijn hartelijk welkom in De Put. Geniet van de gemoedelijkheid van onze haven. Gasten kunnen terecht op de fraaie Putdijk met z’n karakteristieke knotwilgen.

Er zijn goede faciliteiten zoals toiletten, douches en containers voor huisvuil.

Direct naast onze haven ligt een het natuurgebied Tiendgorzen (van Natuurmonumenten). En wat er verder nog te doen is leest u elders op de site.

Watersportverbond

WSV de Put is lid van het Koninklijke Nederlandse Watersport Verbond (KNWV). We zijn aangesloten bij regio Delta-Noord.

Watersportverenigingen

Als watersportverenigingen met groepen onze haven willen bezoeken, bieden wij de mogelijkheid om gebruik te maken van ons Puthuis. Neem hiervoor even contact op met de havenmeester.

Externe relaties

WSV De Put onderhoudt relaties met een aantal partijen om het belang van WSV De Put te behartigen. Zoals Rijkswaterstaat, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Hoeksche Waard, Watersportverbond, Natuurmonumenten en omliggende havens.