Veiligheid, gezondheid en milieu WSV de Put

Werkgroep Veiligheid, gezondheid en milieu (VGM)

Het Bestuur van WSV de Put heeft op advies van de Havencommissie op 9 december 2010 besloten tot het initiëren van de werkgroep Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM)

Uitgangspunt:

De werkgroep VGM maakt deel uit van de Havencommissie en fungeert als ondersteunend, adviserend en uitvoerend orgaan binnen onze watersportvereniging met als doelstelling: voldoen aan de minimale eisen die de wetgever het Bestuur oplegt binnen de context van onze vereniging.

Positie:

Het Bestuur van WSV de Put is wettelijk verplicht Arbobeleid te voeren.

Werkgroep VGM adviseert en brengt verslag uit aan de voorzitter van de Havencommissie, inzake:

·         te nemen maatregelen

·         voorzieningen

·         opleidingen

·         instructies

·         keuringen

Taakgebied VGM:

De volgende hoofdtaken zijn te onderscheiden:

1. Implementeren Arbowet specifiek voor onze watersportvereniging
  2. Actualiseren beheersplan Legionella
  3. Rapporteren resultaten aan voorzitter Havencommissie

Werkgroep VGM is alsvolgt samengesteld:

• Taakgebied Arbo: Voorzitter en alle leden van de Havencommissie.
  • Taakgebied Legionella: Ger Rossèl

Toelichting:

Inzake legionella:

• De technische voorzieningen zoals plaatsen en onderhoud van de automatische spoel- en mengkranen en aangepaste douchekoppen is in beheer bij de Havencommissie en wordt op advies uitgevoerd.
  • Beheer en toezicht van verplichte monstername water is in handen van Ger Rossèl

Inzake Arbo:

• Werkomstandigheden: Zodra werk door leden wordt verricht in opdracht van Bestuur en/of Havencommissie is er sprake van een gezagsverhouding en geldt de Arbo-wet. Veiligheidsmiddelen, zoals helmen, veiligheidsbrillen, beschermende kleding en reddingvesten zijn aanwezig om bij te dragen aan veilige werksituaties. Op de voorgeschreven data zullen keuringen van gereedschap, brandblussers, kabelhaspels, instrumenten en materieel worden uitgevoerd.

Kortom…samen op weg naar een veilige en gezonde situatie in de haven.