Watersportvereniging de Put is gelegen aan het mooiste stukje van het Haringvliet, tegenover het eiland Tiengemeten. De vereniging is in 1978 begonnen in een (letterlijke) kleiput die na de watersnoodramp in 1953 voor de versteviging van dijken is uitgegraven en is in de loop van de decennia uitgegroeid tot een prachtige locatie en uitvalsbasis voor de beoefening van de watersport.

De vereniging wordt geheel door vrijwilligers gerund. Er is een algemeen bestuur en er zijn drie commissies: een havencommissie, een evenementencommissie en een wedstrijdcommissie. Van leden wordt een actieve bijdrage verwacht, zowel aan de organisatie van evenementen als aan het deelnemen ervan. In de winter moeten de leden beschikbaar zijn voor winterwerkzaamheden.

De meeste evenementen concentreren zich rond de vier jaarlijkse zeilwedstrijden. Na de wedstrijd is er voor alle leden, ook voor die niet hebben deelgenomen aan de wedstrijden, gelegenheid om de gezamenlijke hobby met een hapje en een drankje in het Puthuis te bepraten. Voor de jeugdigen is er het jeugdzeilen.

Passanten zijn uiteraard welkom in De Put. De omgeving leent zich voor mooie fietstochten door de Hoeksche Waard en andere uitstapjes. De Put stelt fietsen gratis ter beschikking. Er zijn goede faciliteiten zoals toiletten, douches en containers voor huisvuil.